25. syyskuuta 2017

Pin-Up Finland kisakuvat

Kuva: Mikael Häggblom
Pin-Up Finland 2017

Rakas lukijani,

Haluan jakaa kanssasi tänään pienen palan matkaani Pin-Up Finland kilpailussa. Ohessa muutama hassunhauka promokuva, jotka kilpailun tiimoilta on esillä Pin-Up Finlandin Facebook sivulla ja MTV3 verkkojulkaisussa. 


Kuva: Mikael Häggblom
Pin-Up Finland 2017

Kuvien kampaus, meikki ja vaatevalinnat ovat minun omaa käsialaani. Jälkeenpäin kuvia tarkastellessani mietin valintojeni oikeellisuutta - ulkopuolisesta näkemyksestä olisi voinut olla lisähyötyä.

Autotalli kuvan asukokonaisuus on liian tumma, eikä siten pääse oikeuksiin taustaa vasten. Koulukuvaajat ovat oikeassa kehoittaessaan pukemaan lapset luokkakuvaan värikkäästi, tummassa asussa uppoaa huomaamatta aivan liian hyvin kaikkeen taustalla olevaan. Monokromaattinen tumma kokonaisuus toimii yksin värikästä taustaa vasten.

Päätin rohkeasti valita tutusta ja turvallisesta kuvalookistani poikkeavan huivittoman kokonaisuuden toiseen kuvistani. Päähineettä - laitettua omaa tukkaa näyttäen - kuvassa esiintyminen on minulle aivan uutta ja todella suuri loikka turvalliseksi kokemani "raamien" ulkopuolelle. Tämäkään ei ehkä valinnoista viisain - vaikkakin samanaikaisesti ehkä rohkaisevin kokemus ikinä - hiusteni pienuuden vuoksi. Näyttävät tuuheat kampaukset ovat hyvin olennainen osa mielleyhtymää pin-up tytöistä puhuttaessa. Hiusten osalta minun otokseni on kilpasiskojen joukkoa katseltaessa ehdottomasti kuvasarjan vaatimattomin.

Sitä mitä ei ole, ei ole. Minun kohdallani puuttuva palanen on kaunis muhkea kampaus.

Pienistä puutteista huolimatta olen iloinen, että valitsin tuoho. yhteen kisalookin huivittomuudem. Ehkä tämän kuvan kautta voin rohkaista sinua oman tukkasi pin-up staittavuutta epäröivää mukaan pin-up iloitteluun. Jokaisessa meissä on löydettävisdä oma ainutlaatuinen hurmaava pin-up kaunotar.


Kuva: AskoJonathan Photography
Pin-Up Finland 2017
Alkuperäinen julkaisualusta: www.mtv.fi
Tästä MTV3 äänestykseen

Yksi isoimmista tämän kisan kuvien kautta kokemani ihanista asioista on valtava oivallus liittyen kehoon ja kehon näkyväksi tekemisen eri mahdollisuuksiin.

Olen todella iloinen, että kuvaaja ehdotti istuma-asentoa sohvalla vakuuttaen minut siitä, että asento näyttää kyllä hyvältä. Olen juuri oppinut löytämään itseni seisoma asennoissa, joten hurmaavan istuma-asennon oivaltaminen tuntui valtavan isolta hypyltä pois tutuilta vesiltä.

Kannatti kokeilla.

Vielä on julkaisematta kokonaan kalenterikuvauksen lopulliset vedokset. Tässä kalenterikuvassa olen niin ikään istuma-asennossa ja ennakkovilkaisujen perusteella tuo toinenkin istuma asennossa otettu kuva näyttää kivalta.

Minun osaltani tämä kisakuvaus antoi uutta positiivistä rohkeutta tehdä tutkimusmatkaa itseensä aivan uusien kuvakulmien kautta.


Kuva: Mikael Häggblom
Pin-Up Finland 2017

Lauantaina Lahdessa nähdään!
Onko joku teistä tulossa paikanpäällä pyörähtämään?


Rakkaudella,
Sallamari


17. syyskuuta 2017

Liva Loop -nilkkurit



Onko nettikauppa Klingel sinulle tuttu?
Minulle oli aivan uusi tuttavuus, kunnes nämä kengät ilmestyivät mainosbanneriin Facebook sivuni reunaan. Näihin kenkiin oli kuin kirjoitettuna, että kuuluvat osaksi minun tämän syksyn vaatekokoelmaa.

Klikkasin mainosta ja päädyin Klingel -putiikin kotisivulle. Klik-klik-klik -kengät ostoskoriin ja kassalle. Tarjolle annettu maksu vaihtoehto oli lasku - muitakin ehkä olisi ollut tarjolla, mutten edes vilkaissut niitä. 

Toimitus tapahtui Smartpostin kautta nopeasti. PAaaaketti tosin odotti postissa 2 päivää kun minkään sortin saapumisiömoitusta en puhelimeen saanut. Hoksasin paketin tulleen, kun kauppa pyysi arvostelua saamastani tuotteesta. Tarvittava postikoodikin löytyi kaupan sisälle rekisteröimästä profiilistani. Ilmeisesti missasin puhelinnumeron syöttämisen jossakin kohtaa rekisteröintiä.

Klingel toimii ilmeisesti Saksasta käsin, joten heilläkin toimii Euroopan sisällä käytyjen kauppojen periaatteen mukaan toimitus nopeasti ja helposti. Tilaussivun kieli on Suomi, joten ostotapahtuma itsessään oli helppo homma.

Kuvaa kengistä ylläni joudutte odottamaan kotvan, kenkäpari on parhaillaan suutarilla fiksattavana - ja suutari kesälomalla vielä viikon. Kengät ovat varresta sen verran napakat, että vein ne suutarin fiksaukseen mielessäni saada pieni mukavuutta lisäävä "käyntivara" varren leveyteen.

Materiaaliltaan kengät ovat ikävän rimpulat - ohutta keinonahkaa muovipohjilla. Laadusta ei tietoakaan. Ala-arvoinen ostopäätös tuotteen eettisyysnäkökulmaa miettiessä.

Ostin kengät puhtaasti ulkomäön vuoksi. Toovottavasti näillä kävelee tämän syksyn. Saattaa olla, että kengät päätyvät kuvausasusteiden joukkoon ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Hitti vai huti?

Visuaalisesti 4/5,
laadun puolesta täysi huti.
Ostokokemus ihan positiivinen.


Millaisia hutiostoksia sinun kohdallesi on sattunut? Jaa tarinasi hutiostoksesta kanssani, vertaistukea tarjolla.

Mukavaa sunnuntaita!


Rakkaudella,
Sallamari





11. syyskuuta 2017

Miss Pintage 2017 -kisa


And the winner is....
Yksi kilpailn tuomareista - suloinen Wilhelmina af Fera - työn touhussa.

Viikonloppu on seikkailtu Meri-Karvian Merikievarissa uusien ystävien sekä  Pin-Up Petrolsien Miss Pintage kilpailuen merkeissä. Miss Pintage kertoo olevansa Suomen bodypositiivisin Pin Up -kilpailu joka omalta osaltaan haluaa olla bodylove rintaman eturivissä rikkoen vallitsevia kauneusihanteita. Kilpailun organisaattori BeBe La Vanille halusi luoda kilpailun, jossa tuodaan esille naiseuden monimuotoisuutta sekä ajatustta, että kauneutta ja naiseutta ei määritetä kiloina, sentteinä tai vuosina.

Omalta kohdaltani kisat olivat unelmien täyttymys, sillä palasin kisasta kotiin Miss Pintage 2017 Yleisön Suosikki -tittelin kantajana.


Tittelistään kiitollinen.
Kiitos ihanat nettiäänestäjät, kiitos loistaava yleisö!


Olen vilpittömän kiitollinen, kun sain elää lapsuuden unelman todeksi. 5 vuotiaana leikin missikisoja mummolassa, 15 vuotiaana uskoin vahvasti ääniä, jotka sanoi ettei noin pulleasta oo ikinä mitään jakoa missään missikisoissa.

Kätkin salaisen unelman sisälleni ja olen rakkaudella varjellut sitä kaikki nämä vuodet. Piti kasvaa ihmisenä ja löytää ehdoton minärakkaus. Iloisena ja itseäni tänään juuri tällaisena rakastaen sain hurmata yleisön tässä kisassa.

Usko unelmiin! Kuuntele sisäisen minäsi ääntä, olkoon se ikuisesti voimakkaampi kuin se maailman pauhu joka uskottelee ettei sinusta ole siihen tai tähän.

Kannan kiitollisena tätä nauhaa ja vien bodylove sanomaa äänekkäästi eteenpäin.


Kilpailun voittaja kaismaattinen Miss Blue Jane ei jätä ketään kylmäksi.
Olen iloinen, että Blue Janen kanssa saamme yhdessä tuoda esille, ettei karisma tai kauneus ole missään suhteessa korrellaatiossa elämän numeroiden kanssa - ikä eikä kilomäää ole este tai hidaste unelmien toteutumiselle.

Toivomme yhdessä, että saamme omalla esimerkillämme rohkaista juuri sinua toteuttamaan sinun elämäsi isoja ja pieniä unelmia! Ei haittaa vaikka joku nauraisi tai koittaa viskoa kapuloita rattaisiisi ikävien kommentien voimalla. Sinä olet omana itsenäsi arvokas, ainutlaatuinen ja ihana juuri tänään.

Live you dreams!

Parasta kilpailussa oli kuitenkin huikeat kanssakisaajat ja uudet ystävät. Voitotn lisäksi kisaeissun ehdoton kohokohta oli tilaisuus tutustua supersuloiseen Wilhelmina af Feaan, yhteen omista isoista pin up idoleistani. Wilhelmina innoittaa minua niin huumaavan kauniilla ulkomuodollaan kuin supersuloisella olemuksellaan. Olen sanomattoman kiitollinen, että maailmankaikkeus toi elämänpolkumme risteämään näissä kisoissa ensi kerran.


Edessä on vielä yhdet kilpailut, Pin-Up Finland kilpailu. Niiden kisojen jälkeen minä siirryn taka-alalle kisa-areenoiden parrasvaloista ja suuntaan uusien kokemusten myötä katseen positiivisen energian jakamiseen. Ehkä jokin kurssi, pientä BodyLove sanoman ja pin up rakkauden jakoa.

Se jää nähtäväksi.


#kiitos


Kuvista kiitos Sari Ngugi


Rakkaudella,
Sallamari


pakko lienee paljastaa, että kuvat on otettu varsinaisen palkintoseremonian jälkeen juhlinnan alettua. Palkintojen jaon aikaan oli paljon ruuhkaisempaa sekä lavalla, että sen vierustoilla. Ehdinpä vielä nakata kengätkin sivuun, joten rokkasin läpi nämä kuvat paljasjalkaisena. Ei se kauneus kengistä ole kiinni - vaikkakin kauniit kengät ovat kyllä luojansa lahja meille ihmisille ja ansaitsevat tulla nähdyiksi.

6. syyskuuta 2017

Pin up my Hair - hiuskuulumisia




On kulunut hiukan vajaat kaksi kuukautta, kun päätin luopua turkoosista hiusväristä ja sitä myötä jatkuvasta hiusten vaalentamisen kierteestä. Paluu omaan väriin tuntuu yhä todella hyvältä ratkaisulta, oma silmä on hiljalleen tottunut tähän tummempaan olemukseen.

Vaalennuskierteestä irtipääsemisen myötä hiuksissa on tapahtunut muutos positiiviseen suuntaan. Hiukset tuntuvat vahvemmilta ja elinvoimaisemmilta. Iloisin huimio on ehkä se, että vihdoinkin hiusten pituudessa näyttää tapatunut silminnähtävää kasvua - vaalentaessa hiukset tuntuivat murenevan latvasta samassa suhteessa kuin uutta pukkasi tyvestä.

Evonia vitamiinillä saattaa olla oma osuutensa asiassa hiusten kasvun ja vahvistumisen osalta. Mene ja tiedä...
Olen kuukauden ahkerasti syönyt kyseistä ravintolisää ja uusi paketti on hommattu tulevia kuukausia varten. Eikai se kokeilu ota jos ei annakaan.


Koska kuva kertoo enemmän kuin sanat, on selvennettävä sen verran asioita että tuo yläpuolella oleva kampaus on loihdittu käyttäen apuna 100 gramman verran irtohiusta klipsipidennyksinä. Aivan noin järisyttävään muutokseen ei päästä yksin vitamiinien ja värjäyksestä luopumisen yhteisvaikutuksen voimin.

Ostin luottokaupastani Ebaystä super edulliset, hyväksi laadun puolesta muiden ostajien arvioimat, klipsipidennykset. Täsdä kohtaa totuus on se, että investoimalla parikympiä saa laadultaan vain parinkympin hiusta. Aitoa hiusta ovat nuo pidennykset, se on tullut todettua sävytyksen ja rautakäsittelyn kautta. Karva itsessään on kovin karkeaa, joten remy laatuisesta hiuksesta ei ole kyse.

Pidennykset tuovat uutta piristävää eloa hiusrutiineihini. Olen löytänyt aivan uudella tavalla omaan tyylini victory rollsit ja löysähkön latvakiharan. Pitkän hiuksen pinup tyyli on omassa päässä minulle todella vieras juttu - muiden tukkaan niitä kyllä on väkereltyä - pudennysten myötä olen rohjennut itse kokeilemaan pinup/rockabilly henkisiä kampauksia ihanien hiuskoristeiden kera.

Miten vaivaton arkikampauksen apu nämä pidennykset ovatkaan. Katseenkestävä arkilook syntyy alle kymmenessä minuutissa.




Olen myös ahkerasti treenannut rullapohjalla toteutettuja vintagehenkisiä kampauksia omaan tukkaani. Yrityksen ja erehdyksen opintien kautta olen viimein löytänyt hiuksilleni sopivat työkalut ja  kampauksiin alkaa hiljalleen löytyä oikeaa aikakautta henkivä muoto sekä rakenne.

Youtube on täynnä loistavia videoita wet set -rullauksen perusteiden hahmottamiseen. Hakusanoilla "wet set hair", "vintage hair wet set" löytyy koko joukko opastuksia, joiden joukosta valita omaan taitotasoon sopiva.

Julma totuus on se, että vintage/pin up hiustyylin salat oppii vain harjoittelemalla. Ennakkoluuloton työvälineisiin tutustuminen, yrittäminen, erehtyminen ja viimein toivotunlaisen tuloksen saavuttaminen. Mikä toimii yhdessä tukassa, ei ole ehkä paras valinta juuri sinulle. Onneksi on tarjolla paljon niin työkaluja kuin muotoilutuote vaihtoehtojakin.




Minä rullaan illalla suihkun jälkeen kostean tukan Wellan Perfect Styling wet set lotion -kampausnestettä pohjatuotteena käyttäen Cailapin mustille vaahtomuovirullille. Paras rullauskuvio juuri tämän hetkiseen tukkamalliini on klassinen permanentin ratarullauskuvio. Pääliosan radassa kaksi ensimmäistä rullaa rullataan kasvoille päin, loput taakse. Sivuosat rullaantuvat vaaka osioissa alaspäin.

Helppo ja yksinkertainen rullauskuvio, joka on aukikampauksella muotoiltavissa muutamaankin eri tyyliin.

 Klassinen Page Boy -kampaus (Youtube tutoriaalit hakusanoilla "page boy tutorial") syntyy minun tukkaani tälläisellä wet set rullapohjalla.

Listaan vielä tähän suosikki opastajani:
Miss Victory Violet
Diablo Rose
Cherry Dollface
Karolina Zebrowska
The Pinup Companion

Ilahduttaisiko sinua löytää tutoriaalivideo tai kuvitetut opastukset kampauksiin täällä minun blogissani?


Mukavaa keskiviikkoa!



Rakkaudella,
Sallamari





5. syyskuuta 2017

Makuuhuoneasusteita kerrakseen


"Eikös noi sukkanauhasukat oo enempi sellainen makuuhuoneasuste, niin siksi ehkä musta on se siinä mielessä se oikeampi väri."

Edellä riimitelty virke on vaateisiin erikoistuneen ketjuliikkeen antama vastaus, kun tiedustelin heiltä löytyykö heidän valikoimistaan ihonvärisissä nudesävyissä sukkanauhaliiveihin kiinnitettäviä sukkia. Toisessa liikkeessä kerrottiin reisisukkien olevan sukkanauhaan kiinnitettävinä heidän valikoimissaan juhlatuote, mutta stay up -sukkia löytyy "arkiväreissä" useampaakin paksuutta.

"Erikoisliikkeet ja netti on varmasti paras paikka löytää etsimäsi tuote."


Olen toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni, luovuin sukkahousuista ja siirryin sukkien nimeen vannovien joukkoon. Sukat ja sukkanauhaliivit - korkeavyötäröiset ja napakasti vatsalle tukea antavaa mallia - ovat osa asiani nyt jokapäiväisessä arkielämässä.

Kiitos Ebay ja What Katie Did -nettiputiikki, minun kokoelmissani on parit superihanat sukkanauhaliivit. 

Ebaystä löytämäni sukkavyö on materiaaliltaan "sairaala-alusasun" kaltaista napakkaa joustavaa sekoitekangasta. Värinä niin ikään sairaalamaailmaan mielen keikauttava arkinen puhtaan valkoinen. Pesuohjeet kielivät, että tämä vaate on tehty käyttöä varten - konepesu neljässä kympissä, eikä valkaisuakaan eeikseen kielletä. Ihan paras arkialusvaate, tuntuu päällä mukavalta ja kestää päivittäisen käytön mukanaantuomat huoltovaatimukset.

WKD merkin sukkanauhaliivit ovat väriltään mustat, tuotenimeltään kuvastossa Girdle firm control Dixie. Sukkapidikkeitä tässä Dixie mallissa on kuusi, tuossa valkoisessa arkiaemmassa vain neljä.

WKD on suosikki brändejäni retroinspiroituneiden alusvaatteiden osalta. Tilasin syntymäpäivälahjaksi itselleni parit bullet bra -liivit ja nämä sukkanauhaliivit. Muttei WKD suinkaan ole ainoa vaihtoehto retro/vintage -tyylisistä alusvaatteista innostuneille. Edukkaita vaihtoehtoja on tarjolla sukkanauhaliivien osalta Ebayssä ja kaarituettomia retrohenkisiä rintaliivejä povekkaampikin tyttö löytää jopa tavallisen tarjousmarketin valikoimista.

Haastavampaa on löytää suht edukkaita sukkia arkikäyttöön. Mustaa sukkaa on tarjolla kohtalaisesti, ihonvärisiä sukkia metsästäessä sen sijaan meinaa iskeä epätoivo. 

Nettikaupat tarjoavat huikean valikoiman ihonvärisiä sukkia - saumalla tai ilman - kivijalkakauppojen kanssa on haastavampaa.  Edes erikoisliikkeiden tarjonnasta ei löydy silikoni reunatonta sukkaa nude sävyissä. Mustaa, mustaa ja mustaa - koska makuuhuone tai talven juhlat ovat ne sesonkikaudet. Kesällä mennään stay upeilla tai paljain säärin.

Ratkaisin ongelman tilaamalla Ebaystä parit nudet sukat suoraan kiinasta. Pieni mahdollisuus on, että XL koko todella venyy reiden ympäri asti. Odotan jännityksellä pakettia. Ongelman ratkaisu numero 2 on Pirkkaniksi vailla vertaa, nimittäin Pirkka sukkahousuista saksien kanssa tuunatut pitkät sukat.

Toimivat kuin väärä raha.

Ah, vielä pitää valoittaa kysymystä reisien hankauksesta. Sukkien käyttö on minulle täysin kivutonta, ei hankauksia sisäisissä tai muita vastaavanlaisia haasteita. Ihme juttu näinkin rehevien reisien kanssa tallustellessa, mutta niin se vaan on. Tiedät, että kurvikkailla kanssasiskoilla sisäreisien yhteen hankautuminen on monella iso haaste alusvaatteista puhuttaessa.

Tälläista tänään.
Uusi viikko, energiset tunnelmat.

Tämä viikko huipentuu lauantaina Merikievari Rockabilly Cruising tapahtuman ja siellä käytävän Miss Pintage -finaalin merkeissä.

Elämme jännittäviä aikoja.


Rakkaudella,
Sallamari


1. syyskuuta 2017

Baseballtakki vs. laatikkotakki - Kumman valitset



Lämmin kesä on enää kaunis muisto, syksy ja viileät kelit tekevät tuloaan.


Ihastuin alkukeväästä KappAhlin kevätmalliton sinivalkoiseen laatikkotakkiin. Takin kuosi on todella kaunis ja takin värimaailma kiehtoi minua. Lähes 90 euron hinta piti ikäväkseni lopulta huolen siitä, että takki jäi keväällä hankkimatta, kun kevään tiukkaan budjettiin takki oli ikäväkseni liian hintava. Haave takista jäi elämään.

Kesän alennusmyynneissä minua onnisti ja löysin kotikaupungin liikkeestä  yhden kappaeen juuri tätä takkia minulle sopivassa koossa mahtavalla 70% alennuksella, 

Laatikkomallinen takki ei tasapaksun muotonsa ansiosta ole välttämättä se kaikkein imartelevin takki  vartalomallilleni. Pohdin ompelijan kanssa pieniä sisäänottoja vyötärölle, mutta takin vuorirakenteen vuoksi sisäänotot eivät ole ehkä se kätevin ratkaisu. Päädyin hankkimaan takin väriin sopivan vyön, jonka avulla vyötärölinjaan saa luotua muotoa.




Tämä kevyempi uusista syksytakeistani on täysi heräteostos.

Löysin kevyen trikookankaisen baseballtakin Prisman tarjousrekistä kymmenen euron alehintaan. Löytö on aivan loistava, sillä vaatekaapistani puuttui kokonaan hupparin kaltainen kepeähkö pitkähihainen vaate, jonka voi heittää lämpimän päivän päätteeksi hartioille. Baseball takin paras puoli on se, että se on helposti yhdistettävissä niin housujen kuin mekkojen kanssa.

Kumpikin takeista on jo päässyt käyttöön. Vaikka takit ovatkin keskenään kovin erilaisi,a on kumpikin takeista hauskalla tavalla hyvin minun tyyliini sopivia.

Hello Syksy ja tevetuloa vaan,
 minä olen valmiina!


Kumpi takeista on sinun suosikkisi?
Millaisella takilla sinä olet valmistautunut syksyn kohtaamiseen?


Rakkaudella,
Sallamari