18. helmikuuta 2016

Pastellisävyisen tukan ylläpito

Myönnettäkööt, minä olen Olaplex koukussa.
Kotioloissa "boostaan" omaa pastelliväriä laveeratun suoravärinn avulla.
Fiiliksestä riippuen laveeraan väri joka Olaplexillä tai hoitoaineella.


Trendikkään pastellitukan kanssa eläessä olen huomannut useasti päätyväni keskelle keskustelua, joka tiivistettynä menee näin
- " Toi sun tukka on ihana värinen! 
Mäkin tahdon tollasen pastellitukan, muta ei se väri kestä mulla! "


Näistä keskusteluista insppiroituneena päätun nyt jakaa kanssane muutamia vinkkejä veikeän pastellisävyn ylläpitoon kotioloissa.


Minun reseptini shampoolle on miedosti pesevä ja vähän vaahtoava tuote.
Vaahto irroitaa tehokkaasti likaa - ja myös väriä - siksi vähemmän vaahtoava vaihtoehto
on minun valintani. Vähän rasvoittuvalla tukalla kelpo vaihtoehto.

On syytä aloittaa tunnustuksella. Tunnustan nyt julkisesti olevani laiska hiusten pesijä.

 Pesen tukkani keskimäärin pari kertaa viikossa - hyvänä viikkona kolmesti, huonompana ehkä vain kerran. Vielä yllättävämpi tunnustus ehkä on se, että shampoopesen hiukset kotioloissa vielä tätäkin harvemmin, ehkä pari- kolme kertaa kuussa. Pääasiassa hiustenpesurutiineihini kuuluu hiusten hyvä huuhtelu pelkällä vedellä, jonka perään levitän tukkaan hoitoainetta ja pesen aineen pois muutaman minuutin kuluttua. Ei kyllä ole mitenkään harvinaista, että poikkean saunan lauteillakin hoitoaine päässä - ei tukka suutu vaikka hoitoaineen sinne hetkeksi jättääkin.

Olaplexiin hurahdettuani pyrin hoitamaan hiuksen vähintään kerran kuussa Olaplex 3. aineella Aineen annan vaikuttaa hiuksessa aina käyttökerralla paristakymmenestä minuutista ylöspäin. Aika monasti tulee lauantain ratoksitehtyä kotitöitä Plexit päässä.

Pidän yllä hiusten pastellisävyä lisäämällä pienen tilkan väriä hiuksiin noin joka toisella pesukerralla. Värin sekoitan joko hoitoaineen tai Olaplex 3. joukkoon ja levitän seoksen tasaisesti koko päähän. Jos olen yhtään jaksavalla tuulella levitän seoksen huolellisesti pensselillä peilin edessä, vähän laiskempana päivänä laastin seosmassaa ihan käsin hiusiin aloittaen niskasta ja hiuksen sivuilta edeten siitä sitten päälakea kohden.

Sekoitan värit ja laimennusaineen - hoitsikka tai plexi - yhteen aina kupissa. Meillä kylppärissä on  tyhjä kuppi siististi pesutuotteiden vieressä odottamassa tulevaa tarvetta  Kun tarvikkeet on kylpyhuoneessa valmiina värin ylläpitotoimet sujuu oikeastaan melko huomaamatta ihan normaalin suihkussa- /saunnassakäynnin yhteydessä, eikä asian suhteen tarvitse enempiä stressailla.

Suoraan purkista-käteen-ja-siitä-päähän -levitystekniikka toimii hätätilassa sekin. Itse pyrin viimeiseen saakka välttämään tätä tekniikkaa sillä suoraan purkista päähän -tekniikalla lyhyeen tukkaan väri eksyy helposti enemmissä määrin pään keskiosaan ja sivu-/niskaosuus hiuksesta jää vähemmälle värille. Tästä lopputuloksena on helposti sellainen epätasainen ja vielä enemmän kulahtanut vaikutelma. Pitkissä hiuksissa sama tekniikka saa aikaan lopputuloksenn, jossa käteen puristettuna väri riitti hyvin latvoihin, mutta päälaella onkin sitten vähemmän väriä saanut kohta - kulahtanut vaikutelma on helposti lopputuloksena tällä tekniikalla myös pitkissä hiuksissa.


Tuubivärin laimennusta - ensin pääväri tasaiseksi,
siihen perään sitten pieni sävytys. tarpeen mukaan.

Ylläpitovärjäyksessä käytän paljon alkuperäistä väriseosta vaaleampaa väriä, koska tarkoitus on vain elvyttää jo olemassa olevaa väriä eikä suinkaan värjätä tukkaa uudelleen. Lämpimien, paljon keltaista , siisältävien, värisävyjen kanssa on hyvä myös muistaa että lämpimät keltaiset väripigentit peseytyvät pois hiuksesta kylmiä sinisävyisiä pigmenttejä nopeammin. 

Oma korallivärini on yhdistelmä vaaleanpunaista ja keltaista. Tuo vaaleanpunainen on aikaansaatu punaisia ja kylmiä sinisiä väripigmenttejä käyttäen, joten haalistuessaan tukkani muuttaa sävyä keltasävyisesta korallista kylmää pinkkiä sävyä kohti. Siksi ylläpitovärjäyksessä lisään tukkaan hieman enemmän keltista väriä, ikäänkuin anatamaan lisää lämmintä sävyä tukan yleisolemukseen.

Sinistä ja kirkaanpunaista väriä sisältäneistä tukkavuosista on niistäkin ehtinyt kertyä kokemusta yllpitovärjäyksistä. Sen kokemuksen perusteella voin sanoa, että hyvin hoitoaineella laimennettuna saa kirkailla suoraväreillä  paljon kauniimman lopputuloksen kuin suoraan pullosta päähän -menetelmällä.

Kysymys siitä, mikä väri kulahtaa nopeimmin jakaa mielipiteitä. Minun empiirisen tutkimukseni mukaan kirkkaan keltaisena hehkuva tukka on vaiken ylläpidettävä - heti moniväriponitukan jälkeen. Monivärinen ponitukka on kiistatta ylläpidon haastavuudessa ykkönen.

Monenkirjavista ponniväreistä vielä sen verran lisäystä, että niihen ideanahan ei ole se kestävyys. Ne ovat salamarakkauden lailla hetken huumaa, tarkoitettu täysillä nautittavaksi juuri nyt ja tässä hetkessä. Tänään ne ovat kauniit ja ihanat, huomenna ne ovat mitä ovat - miksi murehtia huomista vaan keskittyy nauttimaan täysillä tässä ja nyt.


Valmis pastellinen vaalea väriseos.

Omassa tukassani ei värin kauniina pysymisen kannalta ole suurin huoli tuo kuluminen, paljon isompi murhe on huumaavaa tahtia esiin pyrkivä tyvikasvu. Hyvän vitamiinikuurin seurauksena tukkani kasvaa tällä hetkellä uskomattomalla tahdilla. Juurikasvu erottuu selvästi seitsemän päivää värjäyksen jälkeen, kuten kuvasarjan alimmasta kuvasta on havaittavissa. Tilannetta ei yhtään edesauta se, että väriltään oma luonnollinen tyvikasvuni on pari-kolme astetta tummimmasta mahdollisesta sävystä vaaleampaa. Kateeksi käy maantienharmaiden suomineitojen kanssasiskojen luonnolliset värisävyt tsssä kohtaa.

Maanntienharmaana olisi helpomaa olla pastellivärinen.

Väriseos päähän ja eikun odottelemaan.
Juurikasvu on smelko jäätävä jo vikko värjäyksen jälkeen.

Koko blogipäivityksen poinnttina on kertoa, että kauniin tukan tavoittelu kysyy valmiutta sitoutua kauniisti tehdyn tukkavärin säännölliseen kotihoitoon. Olipa tukassa kiharapohja, kaunis sävy tai räväkkä leikkaus kotonatehtäviä toimenpiteitä tervitaan. Itsestään kauniina pysyvää tukkaa on harvemmalla. En pysty sanomaan, ettei sellasita ole kellään sillä tuttavapiirissäni on muutama tälläinen alati kauniina itsestään pysyvän ihmetukan omistaja. Toki joinen heistä on luonnonvärinen ja kauniilla luonnonkiharalla paksulla hiuslaadulla varustettu.


Envy envy envy.

Pastelli tukkaa himoitsevan on syytä kysyä - voinko sitoutua tähän tukkaan ja sen mahdollisesti vaatimiin ylläpitotoimiin?  Kerran kuukaudessa ammattilaisella teetetty värjäys ei välttämättä auta pitämään tukkaa täydessä iskussa koko värjäyskertojen väliin jäävää aikaa. Mitä teen sen väliajan - huollanko tukkaa vain annanko sen haalistua huolettomasti?


Huolellisella hoidolla pastellivärisen tukan kanssa pärjää iha kivasti. Huoleton boheemitukka syntyy haalistuneista sävyistä ja reilusti rehottavasta juurikasvusta. 

Kummassakin valinnassa on puolensa.


Löytyykö teiltä lukijoilta lisää hyviä vinkkejä pastellitukan ylläpitoon?
Kaikki vinkit ovat tervetulleita.


Mukavaa torstaipäivää!


Rakkaudella,,
Sallamari


Ei kommentteja