6. syyskuuta 2017

Pin up my Hair - hiuskuulumisia




On kulunut hiukan vajaat kaksi kuukautta, kun päätin luopua turkoosista hiusväristä ja sitä myötä jatkuvasta hiusten vaalentamisen kierteestä. Paluu omaan väriin tuntuu yhä todella hyvältä ratkaisulta, oma silmä on hiljalleen tottunut tähän tummempaan olemukseen.

Vaalennuskierteestä irtipääsemisen myötä hiuksissa on tapahtunut muutos positiiviseen suuntaan. Hiukset tuntuvat vahvemmilta ja elinvoimaisemmilta. Iloisin huimio on ehkä se, että vihdoinkin hiusten pituudessa näyttää tapatunut silminnähtävää kasvua - vaalentaessa hiukset tuntuivat murenevan latvasta samassa suhteessa kuin uutta pukkasi tyvestä.

Evonia vitamiinillä saattaa olla oma osuutensa asiassa hiusten kasvun ja vahvistumisen osalta. Mene ja tiedä...
Olen kuukauden ahkerasti syönyt kyseistä ravintolisää ja uusi paketti on hommattu tulevia kuukausia varten. Eikai se kokeilu ota jos ei annakaan.


Koska kuva kertoo enemmän kuin sanat, on selvennettävä sen verran asioita että tuo yläpuolella oleva kampaus on loihdittu käyttäen apuna 100 gramman verran irtohiusta klipsipidennyksinä. Aivan noin järisyttävään muutokseen ei päästä yksin vitamiinien ja värjäyksestä luopumisen yhteisvaikutuksen voimin.

Ostin luottokaupastani Ebaystä super edulliset, hyväksi laadun puolesta muiden ostajien arvioimat, klipsipidennykset. Täsdä kohtaa totuus on se, että investoimalla parikympiä saa laadultaan vain parinkympin hiusta. Aitoa hiusta ovat nuo pidennykset, se on tullut todettua sävytyksen ja rautakäsittelyn kautta. Karva itsessään on kovin karkeaa, joten remy laatuisesta hiuksesta ei ole kyse.

Pidennykset tuovat uutta piristävää eloa hiusrutiineihini. Olen löytänyt aivan uudella tavalla omaan tyylini victory rollsit ja löysähkön latvakiharan. Pitkän hiuksen pinup tyyli on omassa päässä minulle todella vieras juttu - muiden tukkaan niitä kyllä on väkereltyä - pudennysten myötä olen rohjennut itse kokeilemaan pinup/rockabilly henkisiä kampauksia ihanien hiuskoristeiden kera.

Miten vaivaton arkikampauksen apu nämä pidennykset ovatkaan. Katseenkestävä arkilook syntyy alle kymmenessä minuutissa.




Olen myös ahkerasti treenannut rullapohjalla toteutettuja vintagehenkisiä kampauksia omaan tukkaani. Yrityksen ja erehdyksen opintien kautta olen viimein löytänyt hiuksilleni sopivat työkalut ja  kampauksiin alkaa hiljalleen löytyä oikeaa aikakautta henkivä muoto sekä rakenne.

Youtube on täynnä loistavia videoita wet set -rullauksen perusteiden hahmottamiseen. Hakusanoilla "wet set hair", "vintage hair wet set" löytyy koko joukko opastuksia, joiden joukosta valita omaan taitotasoon sopiva.

Julma totuus on se, että vintage/pin up hiustyylin salat oppii vain harjoittelemalla. Ennakkoluuloton työvälineisiin tutustuminen, yrittäminen, erehtyminen ja viimein toivotunlaisen tuloksen saavuttaminen. Mikä toimii yhdessä tukassa, ei ole ehkä paras valinta juuri sinulle. Onneksi on tarjolla paljon niin työkaluja kuin muotoilutuote vaihtoehtojakin.




Minä rullaan illalla suihkun jälkeen kostean tukan Wellan Perfect Styling wet set lotion -kampausnestettä pohjatuotteena käyttäen Cailapin mustille vaahtomuovirullille. Paras rullauskuvio juuri tämän hetkiseen tukkamalliini on klassinen permanentin ratarullauskuvio. Pääliosan radassa kaksi ensimmäistä rullaa rullataan kasvoille päin, loput taakse. Sivuosat rullaantuvat vaaka osioissa alaspäin.

Helppo ja yksinkertainen rullauskuvio, joka on aukikampauksella muotoiltavissa muutamaankin eri tyyliin.

 Klassinen Page Boy -kampaus (Youtube tutoriaalit hakusanoilla "page boy tutorial") syntyy minun tukkaani tälläisellä wet set rullapohjalla.

Listaan vielä tähän suosikki opastajani:
Miss Victory Violet
Diablo Rose
Cherry Dollface
Karolina Zebrowska
The Pinup Companion

Ilahduttaisiko sinua löytää tutoriaalivideo tai kuvitetut opastukset kampauksiin täällä minun blogissani?


Mukavaa keskiviikkoa!



Rakkaudella,
Sallamari





4 kommenttia:

  1. Kampausvinkit ovat aina tervetulleita. Niitä ei voi maailmassa olla liikaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt puhut kyllä asiaa! Enemmän on enemmän 😀

      Poista
  2. Joo, kampausvinkkejä kehiin kuvien tai videon muodossa! Sulle näemmä sopii myös mustat ja pitkät hiukset tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Koitan saada kasaan helppoja kampaustutoriaaleja.

      Poista