
Tämän talven piparikausi käynnistyi tänään onnekkaan vahingon seurauksena - oli nimittäin Prismassa gluteeniton tuoretaikina puoleen hintaan. Hintahalpuutus johtui parasta ennen päivämäärän lähenemisestä, joten jääkaappitavaraksi taikinasta ei ollut vaan taikina oli leivottava heti.
Taikina on Porokylän Leipomon tuotantoa. Jauhoseos on riisi-maissi-tattari-perunajauho + psyllium sekoite, joten taikina sopii sekä gluteiinittoman ruokavalion vaativalle kuin kaltaiselleni vehnäallergiselle.
Valmiiden piparien maku on kerrassaan loistava, eikä taikinavaiheessakaan makua sovi moittia. Ainoa miinus tässä tuotteessa on haastava leivottavuus - taikina pehmenee käsitellessä ja tarttuu siksi hetken leipomisen jälkeen kiinni kaikkialle. En omista gluteenitonta jauhoseosta kotona - tai muitakaan vehnättömiä jauhoja - koska leivon itselleni todella harvoin, tästä syystä ei ollut jauhoja mitä lisätä taikinan päälle tarttumisen hillitsemiseksi. Koitin lisätä vettä ja se hillitsi tartuntaa hiukan, mutta valmiista pipareista tuli pintakastelun myötä edellistä uunista tullutta satsia pehmeämpiä
Kaikkinensa todella positiivinen yllätys tämä taikina.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Porokylän tuoretaikinaa, mikäli mielit joulupipareita eikä vehnätaikina sinulle sovi. Taikina löytyy tuorevalmisteena kaupan kylmätiskistä, ei siis ole pakastetaikina.

Kuvien myötä voinkin johdatella teidän piparintuoksuisiin tunnelmiin. Minulle on leffaherkkuna luvassa tänään höyryävänkuumaa glögiä ja pari piparia.
Onko joku teistä siellä ruudun toisella puolella jo leiponut tämän kauden ensimmäiset joulumausteiset piparit?
Mukavaa torstai-iltaa!
Rakkaudella,
Sallamari